Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008

kitchen slave

...Ο Bill Buford, δημοσιογραφος του New Yorker, έβλεπε πάντα τον εαυτό του ως ερασιτέχνη μάγειρα, όταν αποφάσισε ξαφνικά να δώσει απάντηση στο ερώτημα που τον βασάνιζε κάθε φορά που ετοίμαζε φαγητό: Τι είδους μάγειρας θα γινόταν αν δούλευε σε επαγγελματική κουζίνα; Όταν λοιπόν του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει στο Μάμπο, το τριών αστέρων νεοϋορκέζικο εστιατόριο του Mario Batali...

Επειδή έτυχε να με απασχολεί πολλές φορές το ίδιο ερώτημα είπα να διαβάσω το παραπάνω βιβλίο. Όχι, ότι μέσα στις σελίδες του βρήκα κάποια απάντηση αλλά το σίγουρο είναι ότι το "Heat" είναι ένας γαστρονομικός πειρασμός για όποιον του αρέσει να μαγειρεύει. Δεκάδες απόπειρες δημιουργίας κάθε είδους φαγητού, αρκετά ταξίδια στην Ιταλία, απογοητεύσεις, φουσκάλες απο καψίματα στα χέρια, ένας τρελός Ιταλός κρεοπώλης, ένας ταύρος επιβήτορας και πολλά άλλα συνθέτουν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα...




1 σχόλιο:

teli είπε...

epitelous ksefiges apo ta moroudistika fiction books

etsi bravo, diavase reality kai stamata na oniropolis

kala pige o malakas italia kai den pige galia gia na mathi na magireui?